МЕТОДИЧНИЙ ПІДХІД ДО ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ОРГАНІЗАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ КОМУНІКАЦІЙНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ УНІВЕРСИТЕТУ - ГРИНЕВИЧ, Людмила; СУЛЕЙМАНЛИ , Фарід Азар огли (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2026)
У статті розроблено методичний підхід до оцінювання ефективності організаційного забезпечення управління комунікаційною діяльністю університету. Підкреслено стратегічну роль комунікацій у формуванні конкурентоспроможності, іміджу та довіри закладу вищої освіти. Проаналізовано сучасні наукові підходи – системний, процесний та інституційний – що створюють теоретичну основу для моделювання оцінювання. Запропоновано комплекс критеріїв: організаційні, функціональні та результативні, конкретизовані через систему показників, які дозволяють здійснити кількісну та якісну оцінку. Побудовано алгоритм оцінювання, що включає визначення стратегічних орієнтирів, формування інформаційної бази, розрахунок інтегрального показника та інтеграцію результатів у систему управління університетом. Практична значущість підходу полягає у можливості оптимізації комунікаційних процесів, підвищенні прозорості управління та розвитку партнерських зв’язків.