ФІНАНСОВИЙ СТАН ПІДПРИЄМСТВА: СУТНІСТЬ ТА ЗНАЧЕННЯ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ - ФЕДОРИШИНА, Лариса; АРТЕМЧУК, Дарина (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2026)
Стаття присвячена дослідженню сутності фінансового стану підприємства та з’ясуванню його значення в системі управління. Подано трактування поняття «фінансовий стан підприємства» різними авторами, що дало змогу виділити декілька ключових підходів у розумінні його змісту та уточнити поняття в авторському баченні. Наведено основні характеристики фінансового стану підприємства та фактори, що впливають на його формування. Окреслено вагомість фінансового стану в системі управління підприємством (як інформаційної основи управлінських рішень, інструменту оцінювання ефективності менеджменту, критерія фінансової безпеки та стійкості, основи взаємодії із стейкхолдерами).