ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЗМІНАМИ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ НА ОСНОВІ МАРКЕТИНГОВО-ОБЛІКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ - ЛОПАТОВСЬКИЙ, Віктор; ЗАКРИЖЕВСЬКА, Ірина (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2026)
У статті обґрунтовано концептуальні засади формування системи управління змінами на промислових підприємствах, що базується на інтегрованому використанні маркетингово-облікової інформації. Визначено, що в умовах BANI-середовища управління змінами трансформується у безперервну функцію адаптації, де маркетинговий інструментарій виконує роль «сенсора» для ідентифікації ринкових коливань, а облікова система слугує «економічним фільтром» для верифікації фінансової доцільності трансформацій. Досліджено синергію цих даних як основної рушійної сили організаційної гнучкості. Класифіковано основні показники маркетингово-облікового моніторингу, що дозволяють перетворити управління змінами на проактивний процес. Доведено, що використання цифрових інструментів автоматизації (ERP, CRM, BI) забезпечує створення єдиного інформаційного простору для обґрунтованого прийняття стратегічних рішень та підвищення конкурентоспроможності промислових підприємств у нестабільному середовищі.