АНАЛІЗУВАННЯ ФОРМИ ТА ВИДІВ ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ СТИМУЛЮВАННЯ РОЗВИТКУ ТА МОБІЛЬНОСТІ МАЛОГО І СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ РЕГІОНУ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ - ВАСИЛЬЦІВ, Тарас; ВИГОВСЬКИЙ, Олександр (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2025)
У статті розглядаються аспекти державної політики стимулювання розвитку малого і середнього бізнесу в Україні (на прикладі Львівської області). Аналізуються форми та види стимулювання розвитку і мобільності малого і середнього бізнесу в умовах війни, а також актуалізованої нею пришвидшеної євроінтеграції України. Метою дослідження визначено здійснення аналізування форм та видів економічного механізму стимулювання розвитку та мобільності малого і середнього бізнесу регіону в умовах євроінтеграції України. Визначено загальну логіку аналізування форм та видів економічної мобільності суб’єктів МСБ регіону. Наведено загальні результати аналізування динаміки кількості суб’єктів МСБ в Україні і Львівській області у 2010-2023 роках, показників діяльності суб’єктів МСБ в Україні та Львівській області у 2010-2023 роках, ставки ЄСВ та його мінімального розміру для суб’єктів МСБ в Україні у 2011-2025 роках, структури суб’єктів МСБ за розміром та статусом юридичної і фізичної особи в Україні та Львівській області у 2010-2023 роках. Зроблено висновки в частині якості сформованого в регіоні економічного механізму стимулювання розвитку та мобільності малого і середнього бізнесу регіону в умовах євроінтеграції України.