УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - КРИМЧАК, Людмила (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2025)
Стаття присвячена розгляду питання соціальної відповідальності університетів. На основі проведеного дослідження визначено основні напрямки соціальної відповідальності закладів вищої освіти. Досліджено еволюцію основних концепцій соціальної відповідальності в розрізі ключових комюніке конференцій міністерств освіти європейських країн. В статті висвітлено зміну вектору управління соціальною відповідальністю вітчизняних закладів вищої освіти в умовах воєнного стану. Обґрунтовано важливість ролі соціальної відповідальності в повоєнному відновлені країни.