ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІННЯ ПРОФЕСІЙНИМ ІМІДЖЕМ ПІДПРИЄМСТВ АГРАРНОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ У КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ КАДРОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ І СЕРВІСНОГО ЛІДЕРСТВА - ВОРОНЬКО-НЕВІДНИЧА, Тетяна; КУРІННИЙ, Віталій; ТРУШ, Володимир; РЯБОКОНЬ, Єлизавета (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2025)
У статті обґрунтовано, що управління професійним іміджем суб’єктів господарювання є важливим для підвищення результативності діяльності та успішного впровадження інновацій, що підтримують сталий розвиток аграрного сектору. Визначено, що результативність управління професійним іміджем сприяє підвищенню конкурентоспроможності підприємств, покращенню репутації, а також залученню нових і висококваліфікованих кадрів, лідерів нової генерації. Розглянуто сучасне розуміння лідерства, що зазнало суттєвих змін. Встановлено, що традиційний підхід, який орієнтується на ієрархічність і командний контроль, поступається місцем концепції сервісного лідерства. У фокусі якої «служіння» лідера своїй команді, підтримці її розвитку та досягненні спільних корпоративних цілей. Досліджено ключові етапи та фактори, які вплинули на зміну професійного іміджу підприємств аграрного сектору економіки. Доведено, що одним із основних чинників соціально-економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності підприємства є формування кадрового потенціалу підприємства. Проаналізовано вплив управління професійним іміджем підприємств аграрного сектору економіки на адаптацію працівників до змін, підтримку сталого розвитку та створення нового інституту сучасного лідера, лідерського потенціалу.