ПРОБЛЕМНІ АСПЕКТИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВІДНОВЛЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ФІНАНСОВОЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ - ЖАВОРОНОК, Артур; ВЕРБІВСЬКИЙ, Ігор (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
У статті увага прикута до проблематики розвитку сільськогосподарських підприємств. Зауважено, що сталий розвиток бізнесу в значній мірі корелює з належним рівнем інвестиційної активності суб’єкта господарювання. У сільському господарстві від інвестиційної діяльність залежать: ступінь оновлення основних засобів та модернізації матеріально-технічної і техніко-технологічної бази виробництва; нарощення виробничих потужностей, відповідно, збільшення обсягів виробництва і реалізації сільськогосподарської продукції; нарощення прибутку, а, відтак, формування фінансових фондів реінвестування коштів. На таких засадах метою публікації визначено ідентифікацію проблемних аспектів та обґрунтування управлінських рішень з відновлення інвестиційної діяльності та розвитку сільськогосподарських підприємств в Україні в умовах фінансової нестабільності. Показано проблематику функціонування та розвитку вітчизняних сільськогосподарських підприємств за існуючої фінансово-економічної кризи. Визначено напрями та засоби відновлення інвестиційного розвитку українських суб’єктів сільськогосподарського бізнесу в умовах критично високого рівня фінансової нестабільності.