ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ СИСТЕМИ РЕГУЛЮВАННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - МИКИТИН, Олег (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
У дослідженні аналізуються питання формування й подальшого розвитку теоретико-методичних положень системи державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Вказується на те, що питання державної політики управління зовнішньоекономічною діяльністю мають вагому значення в сенсі розвитку національної економіки та зміцнення низки її вагомих компонент, як от – зовнішньоекономічна, макроекономічна, інвестиційна, інноваційна та інші. Метою дослідження визначено узагальнення та подальший розвиток теоретико-методичних основ системи регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Узагальнено базисні положення економічних теорій та концепцій системи регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Визначено та охарактеризовано ключові фактори удосконалення теоретико-методичних основ системи регулювання зовнішньоекономічної діяльності.