МАРКЕТИНГОВИЙ МЕНЕДЖМЕНТ ПІДПРИЄМСТВ ІТ-ГАЛУЗІ В КОНТЕКСТІ ВЕДЕННЯ МІЖНАРОДНОГО БІЗНЕСУ - ПОЧТОВЮК, Андрій; БІЛИК, Марина; ШИШЛОВА, Юлія (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
Стаття присвячена аналізу маркетингового менеджменту в міжнародному ІТ-бізнесі, акцентуючи на його комплексному характері як системи принципів і цінностей, що охоплюють всі аспекти діяльності компанії. У процесі дослідження виявлено, що ринкова орієнтація є основою для ефективного управління взаємовідносинами з клієнтами та партнерами, що безпосередньо впливає на фінансові результати та конкурентоспроможність підприємства. Окрему увагу приділено важливості таких інструментів, як SWOT-аналіз, сегментація ринку та створення унікальної ціннісної пропозиції для успішної адаптації маркетингових стратегій до умов міжнародного ринку. Крім того, розглядається використання новітніх технологій, таких як штучний інтелект та Big Data, які сприяють оптимізації маркетингових процесів і підвищенню ефективності кампаній. Оцінка ключових показників ефективності, таких як LTV, CAC, CRR і CSAT, дозволяє оперативно оцінювати результативність маркетингових кампаній і коригувати стратегію відповідно до змін на ринку. Важливим аспектом є також дотримання регуляторних вимог, таких як GDPR, і врахування культурних відмінностей при розробці стратегій, що дозволяє адаптувати маркетингові підходи до специфіки різних ринків. Зокрема, застосування крос-культурного менеджменту дозволяє зберігати ефективну комунікацію з міжнародними партнерами та клієнтами, що сприяє довготривалому партнерству і стабільному зростанню компанії. Дослідження показало, що для ефективного маркетингового менеджменту в міжнародному ІТ-бізнесі необхідний комплексний підхід, що поєднує ринковий аналіз, новітні технології, дотримання регуляторних вимог і врахування культурних особливостей, адже це дозволяє компаніям досягати високих результатів і забезпечувати стабільне зростання на глобальних ринках.