СУЧАСНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ СТРАТЕГІЇ ПІДВИЩЕННЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА - КЕЛМАНОВИЧ, Олександр (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
Досліджено підходи до визначення стратегії та стратегічного маркетингу в системі управління підприємством. Обґрунтовано засади стратегізації в маркетинговому стратегічному управлінні фінансово-економічною безпекою підприємства із визначенням основних завдань стратегії як процесу створення і практичної реалізації генеральної програми заходів. Визначено проблеми у формуванні маркетингових стратегій, які повинні враховуватися при розробці маркетингової стратегії підвищення фінансово-економічної безпеки підприємства. Розкрито типи маркетингових стратегій, які є інструментарієм підвищення фінансової безпеки підприємства та охарактеризовано логіку формування маркетингової стратегії. Охарактеризовано моделі, які можуть бути використані при прийнятті маркетингових стратегічних рішень в системі управління фінансово-економічною безпекою підприємства. Деталізовано особливості маркетингової стратегії фінансово-економічної безпеки підприємства та елементи системи маркетингового стратегічного управління безпекою господарюючого суб'єкта.