ФІНАНСОВІ ІНСТРУМЕНТИ ЦИФРОВОГО РОЗВИТКУ - ГОЛУБКІН, Сергій (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
В статті досліджуються питання щодо визначення основних фінансових інструментів затребуваних у сфері цифрового розвитку з урахуванням сучасних тенденцій в цифровому просторі. Зазначено, що потреба в цифровому розвитку, а також впливи європейських і світових тенденцій стали рушійною силою для цифрових перетворень в Україні. Досліджено джерела і напрямків вітчизняного фінансування у сфері цифровізації й цифрової трансформації. Визначено сутність категоріального поняття цифрова економіка. Обґрунтовано, що сучасна індустрія фінансових технологій представлена значною кількістю рішень і сервісів. Визначені основні фінансові механізми і тренди, які визначають розвиток фінансово-технологічної індустрії в цифровому просторі. Зазначені необхідні умови, які б забезпечили впровадження фінансових механізмів у цифровий розвиток в Україні. Доведено, що ефективна реалізація фінансових механізмів можлива лише за умови забезпечення якісного правового поля розвитку цифрового простору, що забезпечується правовими інструментами.