ЕКСПОРТ МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ З УКРАЇНИ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - ХАЧАТРЯН, Валентина; СТРАТІЙЧУК, Вікторія (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
У статті досліджено сучасні тенденції розвитку світового ринку мінеральних добрив у контексті реалізації експортних можливостей України. Визначено лідерів світового експорту та імпорту мінеральних добрив. Ідентифіковано експортний потенціал українських мінеральних добрив у розрізі найбільш привабливих для експорту даного товару країн. Виявлено ключові проблеми, з якими стикаються українські експортери в процесі реалізації експортної діяльності. Обґрунтовано особливості реалізації експортної діяльності українських підприємств, що виготовляють мінеральні добрива та запропоновано найбільш доцільні ринки для реалізації даної продукції.