ДЕЯКІ АСПЕКТИ РОЗВИТКУ НОВІТНЬОЇ ЕКОНОМІКИ З ПОЗИЦІЇ ЕВОЛЮЦІЇ МЕХАНІЗМІВ ДОСЯГНЕННЯ КОНСЕНСУСІВ У ЕКОСИСТЕМАХ БЛОКЧЕЙН - ЦАРЬОВ, Віталій; СЕМЕНЧУК, Аліна; ДАНИЛЬЧЕНКО, Сергій; САМОЙЛЕНКО, Андрій (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
У статті аналізується вплив концепцій веб-технологій на світову економіку, зокрема, переходу від Web 1.0 до Web 3.0. Автори розглядають, як зміни у структурі та функціональності Інтернету формують нові бізнес-моделі, полегшують доступ до інформації та створюють можливості для децентралізованої економіки майбутнього. Основна увага приділяється таким аспектам, як розвиток системи блокчейн, що сприяє децентралізації та демократизації цифрової економіки. Стаття також обговорює виклики, пов'язані з кібербезпекою та конфіденційністю, зокрема наголошується на ключовій ролі механізмів досягнення мережевих консенсусів, як ключовому елементу існування екосистем блокчейн. Автори наполягають на тому, що пошук нових механізмів досягнення консенсусу, та усунення недоліків існуючих матимуть тектонічні впливи на світову економіку.