МЕТОДИЧНИЙ ІНСТРУМЕНТАРІЙ КОНТРОЛЮ ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ - БОДНАР, Тетяна; СЛІПЧЕНКО, Олександр (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
Стаття присвячена дослідженню державного регулювання у сфері використання земельних ресурсів в умовах мінливого безпекового середовища. Автором аналізуються основні чинники, що впливають на ефективність регуляторної політики щодо землекористування, зокрема з урахуванням безпекових викликів, які постають перед державою. В роботі розглядаються сучасні підходи до управління земельними ресурсами та визначаються основні напрями вдосконалення регуляторної політики. Зокрема, акцентується увага на необхідності розробки нових методик оцінки ризиків та запровадження ефективних механізмів моніторингу і контролю за використанням земель. Окрему увагу приділено питанням забезпечення прозорості та доступності інформації про земельні ресурси для громадськості, що сприятиме підвищенню рівня довіри до державних інституцій та ефективності регуляторних заходів. Висновки дослідження можуть бути використані для розробки рекомендацій щодо вдосконалення державної політики у сфері управління земельними ресурсами в умовах підвищених безпекових ризиків.