ФІНАНСОВА ПОЛІТИКА ДЕРЖАВИ ЯК ІНСТРУМЕНТ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ - ГРИГОРУК, Ірина; КОЛІСНИК, Олександр (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
Стаття розглядає роль фінансової політики держави у забезпеченні сталого економічного розвитку. Автор аналізує основні аспекти фінансової політики, такі як управління бюджетом, оподаткування, державний борг та інвестиції, ідентифікуючи їх вплив на економічні процеси. Особлива увага приділяється стратегіям, спрямованим на стимулювання виробництва, забезпечення соціальної підтримки та зміцнення фінансової стабільності. Висвітлюються приклади успішного впровадження фінансових інструментів у різних країнах та рекомендації щодо оптимізації фінансової політики для досягнення ефективного економічного зростання.