ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОМУНАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ В СИСТЕМІ МІСЦЕВИХ ФІНАНСІВ - БОДНАР, Тетяна; СПІРЮГОВ, Дмитро (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
Ця стаття присвячена аналізу та пропозиціям щодо покращення управління фінансами комунальних підприємств. Вона розглядає необхідність розробки чітких фінансових стратегій, забезпечення прозорості у фінансовому управлінні та оптимізації тарифної політики. Автори підкреслюють важливість впровадження новітніх технологій та інновацій для підвищення ефективності та якості послуг. Окрему увагу приділено рекомендаціям для органів місцевого самоврядування, державних органів та самих комунальних підприємств, спрямованим на створення сприятливого інвестиційного клімату, розробку чіткої тарифної політики, забезпечення прозорості та відкритості управління, а також підтримку ініціатив у сфері інновацій. Реалізація цих рекомендацій сприятиме стабільному розвитку комунальних підприємств та підвищенню якості життя населення.