ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНТНІСНОГО ПІДХОДУ УПРАВЛІННЯ ЛЮДСЬКИМИ РЕСУРСАМИ В СИСТЕМІ HR-ІНЖИНІРИНГУ ОРГАНІЗАЦІЇ - ВЕДЕРНІКОВ , Михайло; БАЗАЛІЙСЬКА , Наталія; ЗЕЛЕНА , Марія; БАЗАЛІЙСЬКИЙ, Віталій (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
У статті проаналізовано формування компетентнісного підходу управління людськими ресурсами в системі HR-інжинірингу організації. Представлено погляди на структуру компетентності в залежності від поглядів різних авторів на дефініцію поняття в системі управління людськими ресурсами. Синхронізовано компетенції працівників і компетенції організації в системі HR-інжинірингу організації з метою оптимізації управління персоналом в цілому. Сформовано поетапну технологію створення компетенцій організації в системі HR-інжинірингу в межах компетентнісного підходу до управління людськими ресурсами. Визначено ключові компетенції та навички персоналу організації в системі HR-інжинірингу. Проведено ієрархію понять предметної царини дослідження HR на основі компетентнісного підходу як передумови забезпечення конкурентоспроможності організації.