ПАРТНЕРСТВО ТА ДИВЕРСИФІКАЦІЯ: КЛЮЧОВІ КОМПОНЕНТИ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВ БІЗНЕС-СЕГМЕНТА HoReCa - РЄПІНА, Inna; САГАЙДАК, Mykhailo; ТЕПЛЮК, Mariia (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2023)
В статті зосереджено увагу на аналізі стратегічного управління підприємствами готельно-ресторанного бізнесу (HoReCa), фокусуючись на важливості партнерства та стратегій диверсифікації у сучасних умовах. В статті досліджено не лише ключові виміри цих стратегій, а й їх взаємодію з актуальними тенденціями галузі. Авторами досліджено сучасні тенденцій у HoReCa, враховуючи зміни у споживчих уподобаннях та впровадження цифрових технологій. Розглядається роль партнерства в стратегічному розвитку, висвітлюючи важливість партнерства у досягненні конкурентних переваг, стратегії диверсифікації, включають їх ефективність та взаємодію з технологічними інноваціями. Автори висвітлюють, як підприємства готельно-ресторанного бізнесу можуть розширювати свій бізнес-портфель, адаптуючись до ринкових змін та вимог сучасного споживача. Окрема увага приділяється впливу інституційних факторів на формування стратегій в бізнес-сегменті HoReCa, зокрема законодавчих та регуляторних аспектів, що є важливим для розуміння обмежень та можливостей у виборі стратегічного курсу. Автори визначають напрямки, які потребують уваги науковців та практиків для більш повного розуміння та удосконалення стратегічного управління підприємствами у сфері готельно-ресторанного бізнесу. В цілому, стаття надає вагомий внесок у розуміння ключових компонентів сучасного управління стратегічним розвитком підприємств HoReCa.