РЕГІОНАЛЬНІ РИНКИ ПРОДУКЦІЇ ПТАХІВНИЦТВА В УМОВАХ ДИСБАЛАНСУ МІЖ ВИРОБНИЦТВОМ І СПОЖИВАННЯМ - ГРИВКІВСЬКА, Оксана; КРАСНОРУЦЬКИЙ, Олексій (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2023)
У статті розглянуто тенденції споживання та виробництва продукції птахівництва на регіональних ринках. Охарактеризовано експортні можливості України щодо пропонування продукції птахівництва на зовнішніх ринках. Встановлено високу залежність обсягів виробництва продукції птахівництва від частки продукції, що виготовляється на експорт. Охарактеризовано можливості України щодо подальшого розвитку як регіональних ринків продукції птахівництва, так і зміцнення конкурентних позицій на зовнішніх ринках. Визначено напрямки та перспективи розвитку регіональних ринків продукції птахівництва.