РОЗВИТОК НЕОБАНКІВ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ - ХОДАКЕВИЧ, Сергій; ПОНОМАРЕНКО, Катерина; ЖУРАВЛЬОВ, Олег (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2023)
В статті досліджуються тенденції та перспективи розвитку необанківського сектору в Україні та світі. Висвітлється зростання популярності необанківських послуг, таких як цифрові платформи, мобільні додатки та їхній вплив на традиційний банківський сектор. Стаття аналізує ключові фактори успіху необанківських установ, зокрема швидкість, зручність та доступність послуг для клієнтів. Автор розглядає світові тренди в цьому секторі, включаючи зростання фінтех-стартапів, співпрацю з традиційними банками та використання інноваційних технологій. Аналізуються також виклики та ризики, пов'язані з розвитком необанківського сектору, включаючи безпеку даних та регуляторні аспекти.