ТЕХНІЧНИЙ ПРОГРЕС ТА ЦИФРОВІЗАЦІЯ СОЦІАЛЬНОГО КАПІТАЛУ ЯК ДРАЙВЕР СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ КРАЇНИ - Лазебник, Лариса (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2022)
Новітні технології та цифрова трансформація стрімко входить в усі сфери економіки і сучасного суспільства, відкриваючи багатовекторні можливості впровадження нових підходів і форм співпраці в єдиному спрямованому просторі. Вагомим вкладом технічного прогресу є обмін і збереження інформації та даних, які сприяють оцінці, аналізу та ініціюванню розвитку процесів. В економічній концепції розвивається нова площина наукового визначення, яка відповідає за побудову та підтримку ділових взаємовідносин в системі «суспільство-держава-бізнес» на основі довіри і поваги, це соціальний капітал. У зв’язку з технологічним розвитком і розвитком соціальних медіа та мережевих сайтів удосконалення цифрового соціального капіталу стає актуальним питанням сучасності. Інтернет-технології створюють способи реалізації та накопичення цифрового соціального капіталу, розширюючи нові мережеві комунікаційні зв’язки, які сприяють репутації та діловому іміджу бізнесу.