ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ В УМОВАХ РОЗВИТКУ ІНФОРМАЦІЙНОГО СУСПІЛЬСТВА ТА СУЧАСНИХ ВОЄННИХ ЗАГРОЗ - СОРОКІВСЬКА, Олена (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2026)
У статті досліджено теоретико-методологічні та практичні засади державного регулювання інформаційної безпеки в умовах розвитку інформаційного суспільства та сучасних воєнних загроз. Обґрунтовано, що повномасштабна військова агресія Російської Федерації проти України засвідчила необхідність переосмислення традиційних механізмів державного управління інформаційною сферою та формування комплексної моделі забезпечення інформаційної стійкості держави. Запропоновано концептуальні напрями модернізації системи державного регулювання інформаційної безпеки, які передбачають формування інтегрованої моделі управління інформаційними ризиками, розвиток цифрової стійкості держави, удосконалення механізмів стратегічних комунікацій, впровадження сучасних технологій штучного інтелекту для аналізу інформаційного середовища, посилення захисту державних інформаційних ресурсів, критичної цифрової інфраструктури та підвищення ефективності міжвідомчого інформаційного обміну.