ПРАЦЕЗДАТНІСТЬ ЯК ГОЛОВНИЙ ЧИННИК ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРАЦІ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВА - ЗЕЛЕНА , Марія; БОГДАНОВА , Єва; ОНОПРІЄНКО , Оксана (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2025)
У статті розглядається працездатність як ключовий чинник, що впливає на ефективність праці персоналу підприємства. Проаналізовано сутність поняття працездатності, її складові та етапи прояву в трудовому процесі. Особлива увага приділяється взаємозв’язку між рівнем працездатності працівників та продуктивністю їхньої діяльності. Наведено основні внутрішні й зовнішні фактори, що впливають на працездатність, а також методи її підтримки та стимулювання в умовах сучасного виробництва. Запропоновано практичні рекомендації щодо впровадження заходів, спрямованих на підвищення працездатності персоналу, з метою підвищення загальної ефективності функціонування підприємства.