ТРАНСПОРТНА ІНФРАСТРУКТУРА ЯК КОМПОНЕНТ СИСТЕМИ ТРАНСПОРТНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ВИРОБНИКІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ - ІВАНЧЕНКОВА, Лариса; ЛАГОДІЄНКО, Володимир; БАБАН, Тетяна; БУРЦЕВ, Олександр; ГОРОДЕЦЬКА, Тетяна (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2025)
Стаття присвячена вивченню особливостей транспортної інфраструктури як компонента системи транспортного обслуговування виробників сільськогосподарської продукції. В цьому дослідженні вивчено загальний стан системи транспортного забезпечення в Україні, розглянуто особливості вартісних показників послуг із транспортного обслуговування виробників сільськогосподарської продукції в різних регіонах України, особливості рівнів безпеки перевезень при застосуванні різних видів транспорту. Оскільки в наданні послуг із транспортного обслуговування виробників сільськогосподарської продукції задіяні всі види транспорту, то надані характеристики можуть бути задіяні у формуванні подальшого стратегічного планування та вдосконалення транспортного забезпечення у регіонах з різним рівнем сільськогосподарської фрагментарності для якісного доступу до послуг із транспортного обслуговування. Транспортна інфраструктура знаходиться у постійному вдосконаленні, тому врахування особливостей потреб різних типів споживачів транспортних послуг має бути враховано в процесі створення стратегій модернізації транспортної галузі.