ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У СФЕРУ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ БІЗНЕСУ ТА КРАЇНИ - ПАВЛОВСЬКА, Анна; ПРОДАНОВА, Лариса; МАРТІНОВИЧ, Віктор (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2025)
У статті досліджується роль інноваційно-комунікаційних технологій у соціальній відповідальності бізнесу та економіки країни як ключового інструменту підвищення ефективності державного управління та якості надання соціальних послуг. Визначено ключові тенденції та інноваційні підходи до управлінської діяльності. Розглядаються сучасні цифрові рішення, такі як штучний інтелект, блокчейн, великі дані та електронне врядування, що сприяють автоматизації процесів, прозорості та інтерактивній взаємодії між громадянами й державними органами. Визначаються основні виклики впровадження цих технологій, включаючи питання кібербезпеки, цифрової нерівності та необхідності адаптації нормативно-правової бази. Окреслено перспективи розвитку соціального управління на основі цифрових платформ, персоналізованих сервісів і інтегрованих систем моніторингу для підвищення соціальної справедливості та громадської довіри.