ТАЙМ-МЕНЕДЖМЕНТ У МЕДИКО-ФАРМАЦЕВТИЧНИХ КОМПАНІЯХ ЯК ІНСТРУМЕНТ ОПТИМІЗАЦІЇ ВЗАЄМОДІЇ ТА ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ - ВОЗНИЙ, Дмитро (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
У статті досліджено роль тайм-менеджменту в медико-фармацевтичних компаніях як інструмента оптимізації внутрішніх процесів та підвищення ефективності управлінської діяльності. Окрему увагу приділено вивченню найефективніших методів управління часом, таких як метод «Помідори», метод «100 блоків», метод «Альпи», а також принципи Ейзенхауера і Піраміда Франкліна. Розглядаються основні труднощі, з якими стикаються менеджери медико-фармацевтичних компаній при розподілі та використанні часу, і пропонуються можливі шляхи їх подолання. Стаття також підкреслює важливість адаптації різних методів до індивідуальних особливостей працівників для досягнення високих результатів і покращення взаємодії між підрозділами компанії. Виявлено, що впровадження ефективних методів тайм-менеджменту сприяє не тільки оптимізації роботи, але й зниженню стресу серед працівників, підвищенню їх мотивації та створенню гармонійного робочого середовища.