АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ (ВІЙСЬКОВОЇ) АДМІНІСТРАЦІЇ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - ОГРАЗАНСЬКИЙ, Владислав (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
У статті проаналізовано реальний стан планування і реалізації регуляторної діяльності Закарпатської обласної державної (військової) адміністрації в умовах воєнного стану. Доведено беззаперечну важливість здійснення регуляторної діяльності органами влади та місцевого самоврядування в умовах воєнного стану і післявоєнного відновлення. Виявлено, що регуляторна діяльність в цілому відповідає нормам українського законодавства щодо встановлення правил здійснення економічної діяльності для покращення бізнес-середовища. Показано, що це дозволило забезпечити прийнятні умови життєзабезпечення внутрішньо переміщених осіб та організувати допомогу в релокації бізнесу. Виявлено недоліки організації планування та реалізації регуляторної діяльності щодо подання звітності до Державної регуляторної служби України та дотримання вимог до планування і моніторингу досягнення кількісних і якісних показників результативності регуляторних актів. Рекомендовано сконцентрувати увагу на найбільш вразливих видах економічної діяльності. Подальші дослідження запропоновано здійснювати для аналізу можливого впливу регуляторних проєктів на покращення соціально-економічного середовища.