ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ЇХ РОЛЬ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ГОТЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ - ПРОКОПЕНКО, Наталія; КОВАЛЕНКО, Наталія; ШАПІРО, Денис (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
У статті досліджується роль інноваційних технологій у забезпеченні конкурентоспроможності готельних підприємств, зокрема їх вплив на ефективність управління, якість обслуговування та оптимізацію внутрішніх процесів. У сучасних умовах глобальної конкуренції та швидкого розвитку технологій готельний бізнес зіштовхується з необхідністю впровадження новітніх рішень для збереження своєї позиції на ринку. Одним із ключових напрямів є цифровізація управлінських процесів, яка підвищує ефективність управління і знижує витрати. Значну увагу приділено застосуванню штучного інтелекту та інтернету речей для автоматизації процесів, персоналізації послуг та оптимізації енергоспоживання. Штучний інтелект дозволяє готелям аналізувати потреби клієнтів, пропонувати індивідуальні рішення та покращувати клієнтський досвід. Інтернет речей забезпечує автоматизоване керування різними аспектами обслуговування, підвищуючи ефективність управління та безпеки. Мобільні додатки також є важливим інструментом взаємодії з клієнтами, дозволяючи швидко бронювати номери, замовляти послуги та залишати зворотний зв'язок. Однак, попри переваги, впровадження інновацій зіштовхується з певними викликами, такими як високі витрати та необхідність навчання персоналу.