КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ УПРАВЛІННЯ ПРОЄКТАМИ НА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - РАДЬКО, Володимир; БІЛИК, Вікторія (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
У статті прикуто увагу до питань ефективного функціонування й розвитку підприємств галузі сільського господарства. Набули подальшого розвитку теоретико-методичні та методико-прикладні засади розвитку сільськогосподарських підприємств на засадах проєктного підходу, коли розвиток складається з реалізації окремих стратегічно і тактично вивірених проєктів у різних сферах та за різними функціональними напрямами розвитку бізнес-одиниці. Метою дослідження визначено подальший розвиток концепційно-прикладних засад управління проєктами на сільськогосподарських підприємствах. Визначено та окреслено положення базового методичного інструментарію управління проєктами загалом та в сфері сільськогосподарського бізнесу зокрема. Охарактеризовано провідні положення управління проєктами на сільськогосподарських підприємствах, зокрема пов’язані з організаційними змінами, покращенням системи контролю, запровадженням дієвих механізмів розвитку виробничо-господарської та комерційно-збутової діяльності підприємства.