МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ НА ПІДПРИЄМСТВІ - НЕМАШКАЛО, Каріна; ДОБРОЗОРОВА, Олена (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
Стаття присвячена дослідженню моделювання процесу організаційних трансформацій, яке забезпечує ефективне управління змінами на підприємстві. У статті акцентується увага на актуальності дослідження організаційних трансформацій. Розглянуто основні теоретичні підходи до моделювання організаційних трансформацій. Висвітлено методи та інструменти, які використовуються для моделювання організаційних трансформацій. Розглядаються системний підхід, методи структурного аналізу та проектування, імітаційне моделювання, а також інші інструменти, що допомагають візуалізувати процеси змін і прогнозувати їхні результати. Описується процес впровадження розробленої моделі на підприємстві. Наголошується, що успішне впровадження моделі вимагає активної участі керівництва та всього колективу підприємства. Охарактеризовано методи оцінки ефективності організаційних трансформацій. Пропонується використовувати як кількісні, так і якісні показники для оцінки результатів змін. Доведено, що розробка і впровадження моделі організаційних трансформацій є складним, але необхідним процесом для забезпечення конкурентоспроможності підприємства у сучасних умовах.