ОСОБЛИВОСТІ ЗДІЙСНЕННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА ОСНОВІ ВИКОРИСТАННЯ ФРАНЧАЙЗИНГУ - БАКАЙ, Віталій; ПИЛИПЯК, Олександр (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2024)
У статті досліджено особливості здійснення підприємницької діяльності на основі використання франчайзингу. Встановлено, що з однієї сторони, франчайзинг відкриває широкі можливості для розвитку підприємницької діяльності не лише малого та середнього класу, а й для економіки країни загалом. З іншої сторони, франчайзинг є інструментом залучення новітніх технологій та інновацій і дуже зручним способом виходу на міжнародний ринок. Розкрито сутність франчайзингу, досліджено його використання в підприємницькій діяльності, описано позитивні та негативні сторони, ризики франчайзингової діяльності. Сформульовано основні проблеми поширення використання франчайзингу в українській економіці та запропоновано заходи щодо їх усунення. Окреслено перспективи подальшого розвитку франчайзингу в Україні на основі світового досвіду.