ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ЛОГІСТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ - ГУМЕНЮК, Алла; БІЛОШКУРСЬКА , Наталія (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2023)
Визначено, на сьогоднішній день особливо актуальними залишаються проблеми логістичної діяльності підприємств, оскільки від цього залежить не тільки ефективне функціонування будь якого підприємства, а й його конкурентоспроможність на ринку. Встановлено, що введення карантину, а згодом і військового стану у нашій країні змусило економіку переналаштуватися на інший режим роботи. Проте є сфери які не можуть повністю перейти у дистанційний режим, зокрема це виготовлення та реалізація товарів першої необхідності, доставка продуктів харчування та ліків до територій наближених до військових дій. Перехід на максимально можливий дистанційний режим роботи, не може вирішити проблему, тому продовжує здійснюватися доставка вантажів, персональних замовлень споживачів. Проаналізовано основні завдання логістики, організацію логістичної системи та представлено шляхи удосконалення логістичної системи.