РОЗВИТОК КРИПТОВАЛЮТНИХ БІРЖ В УКРАЇНІ - ГІРНА, Олександра; НОЗДРІНА, Лариса (MODELING THE DEVELOPMENT OF THE ECONOMIC SYSTEMS, 2023)
В статті узагальнено функціональну структуру, класифікації та критерії оцінювання криптовалютних бірж як веб-сервісу власників криптовалюти. Проведено статистичний аналіз тенденцій поширення, географічної концентрації, сегментованості криптовалюти та зв’язку із розвитком інтернет технологій на фінансовому ринку. Охарактеризовано популярні серед українців криптобіржі та порівняння провідних українських криптобірж з найбільшою платформою криптовалюти Binance.